Vaatii tunnistautumisen

Yhteydenottopyyntö perheneuvolaan

Perheneuvola tarjoaa asiantuntija-apua perheille alle 15-vuotiaiden lasten ja nuorten kasvuun ja kehitykseen, vanhemmuuteen ja kasvatukseen sekä perheen ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa. Teemme tarvittaessa yhteistyötä perheen muiden yhteistyötahojen kanssa.

Käynnit perheneuvolassa ovat luottamuksellisia, vapaaehtoisia ja maksuttomia. Perhe voi ottaa itse yhteyttä tai heidät voidaan ohjata perheneuvolan palveluiden piiriin. Asiakkuuden kesto määritellään yhteisesti perheen kanssa yhdestä käyntikerrasta pidempiin jaksoihin. Perheneuvolassa tarjoamme tukea niin isoihin kuin pieniinkin pulmatilanteisiin.

Perheneuvolan työntekijät työskentelevät yleensä erityissosiaalityöntekijän ja psykologin muodostamina työpareina. Tarvittaessa lapsen asioiden hoitoon voidaan pyytää mukaan myös lastenpsykiatrian erikoislääkäri.

Tyypillisimmin perheneuvolassa keskustellaan vanhempien tai koko perheen kanssa mieltä painavista perheasioista. Lapset ja nuoret voivat käydä myös omilla vastaanotto- ja terapiakäynneillä. Tarvittaessa teemme perheneuvolatyötä perheen kotona. Perheneuvolassa tehdään lisäksi lasten psykologisia tutkimuksia.

Perheneuvolassa on parisuhdeauttamiseen erikoistuneita työntekijöitä, jotka tarjoavat tukea erilaisiin parisuhteen kysymyksiin. Vanhemmat voivat pyytää perheasioiden sovittelun palvelua, kun pohtivat eroa ja eroon liittyvää lasten asioiden järjestelyä.

Perheneuvolassa on myös monenlaista ryhmätoimintaa. Ryhmät toteutetaan vuosittain ja niihin voi halutessaan ilmoittautua pitkin vuotta. Tarkempia tietoja ryhmistä saa perheneuvolan nettisivuilta ja puhelinpalvelustamme.

Kuinka toimin?

Kirjaudu palveluun

Palvelun kautta voit jättää yhteydenottopyynnön ajanvarausasiassa.

Palvelun työntekijät

Iida Heikkinen
Suvi Hietanen
Tanja Kumpula
Psykologi
Tuula Lampela
perhetyöntekijä/kehittäjätyöntekijä
Sanna Lehtoniemi
Erityissosiaalityöntekijä
Kyrill Lempinen
Sosiaalityöntekijä
Elina Leukumaa
Marja Nuortimo
johtava psykologi
Milla Närhi
Inka Ruokokoski
psykologi
Tarja Rönkkö
Erityissosiaalityöntekijä
Pia Saunavaara
Anne Seppänen
Erityissosiaalityöntekijä
Maarit Vaija

Kasvatus- ja perheneuvonta

Muut asiointikanavat
Perheneuvolan ohjaus-, neuvonta- ja ajanvarauspuhelin
+358 401879742

Perheneuvolan toimistosihteeri
+358 405746988

Perhepalvelukeskus
Korkalonkatu 4, 96100 ROVANIEMI

Tietoa palvelusta

Palvelun tuottaa Rovaniemen kaupunki
Palvelulupaus viisi arkipäivää
Keskimääräinen vastausaika 0 vrk
Maksuton

Käyttöohje

  1. Kirjaudu palveluun

    Palvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistamista, jotta työntekijä voi varmistua henkilöllisyydestäsi. Tunnistautumistavan voit valita itse. Voit käyttää verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia. Lisätietoa Suomi.fi tunnistautumisesta (avautuu uudelle välilehdelle)

  2. Täytä yhteydenottolomake

    Lomakkeet jäävät sinulle talteen OmaVirtuun. Pääset näkemään lomakkeet tunnistautumalla Omavirtuun. Painikkeen löydät verkkosivun oikeasta kulmasta.

  3. Sinuun otetaan yhteyttä

    Työntekijät ottavat sinun yhteyttä valintasi mukaan puhelimitse tai tämän palvelun kautta.