Rovaniemen sosiaalipalveluiden neuvonta-chat

Haluatko tietoa erilaisista sosiaalipalveluista ja eduista? Jäävätkö laskut maksamatta? Haluatko keskustella omasta tai läheisesi elämäntilanteesta? Sosiaalipalvelukeskuksesta saat neuvoa ja ohjausta erilaisiin elämäntilanteisiin liittyen.

Ratkaisujen etsimiseksi ja ongelmien selvittämiseksi sinulla on mahdollisuus keskustella sosiaaliohjaajan kanssa, joka auttaa sinua selvittämään tilannettasi. Saat henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta sinulle parhaiten sopivan asiointikanavan kautta.


Palvelu on auki ma-pe kello 10-15. Keskustelu tapahtuu anonyymina. Jos asian käsittely vaatii henkilötietoja, työntekijämme pyytävät sinua tunnistautumaan suomi.fi-palvelun kautta.

Oliko chat kiinni? Jätä viesti verkkoneuvonnan kautta klikkaamalla tästä.

Palvelun työntekijät

Rovaniemen sosiaalipalveluiden henkilökunta; Tarja Väänänen, vt. palveluesimies, sosiaalipäivystys ja kiireellinen sosiaalityö

Sosiaalipalveluiden neuvonta- ja ohjauspalvelut

Muut asiointikanavat
Sosiaalipalveluiden puhelinneuvonta
+358 168602043

Tietoa palvelusta

Palvelun tuottaa Rovaniemen kaupunki
Maksuton

Käyttöohje

 1. Paina Kuinka voimme auttaa? -painiketta

  Tämän jälkeen paina vielä näkyviin tulee sinistä nappia.

  Voit joutua odottamaan omaa vuoroa. Odota tällä verkkosivulla. Verkkosivulta poistuminen katkaisee yhteyden chat-palveluun.

 2. Kirjoita viestisi

  Voit keskustella työntekijän kanssa. Tarvittaessa voit laittaa viestisi mukaan liitteitä. Keskustelu tapahtuu anonyymina.

 3. Anna palautetta

  Lopuksi voit antaa palautetta palvelusta.

Mitä tunnistautuminen tarkoittaa?

Jos asian käsittely vaatii tunnistautumisen, työntekijä pyytää tunnistautumaan Suomi.fi-palvelun kautta. Voit tunnistautua verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla.

 • Kun olet tunnistautunut, voit jatkaa keskustelua työntekijän kanssa.
 • Työntekijä näkee nimesi ja henkilöturvatunnuksesi.
 • Keskustelut tallentuvat kuudeksi (6) kuukaudeksi.
 • Jos sinulle ei ole aikaisempaa sosiaalihuollon asiakkuutta, työntekijä avaa sen ja kirjaa tarvittavat tiedot asiakastietojärjestelmään.
 • Jos haluat myöhemmin lukea keskustelut, ne ovat tallentuneet automaattisesti OmaVirtuun. Keskustelut löytyvät kohdasta Viestit.