Vaatii tunnistautumisen

Hoitotarviketilaus terveysasemalle

Hoitotarvikejakelu edistää pitkäaikaissairauksien kotihoitoa ja seurantaa sekä parantaa omahoidon edellytyksiäsi, työ- ja toimintakykyäsi ja elämänlaatuasi. Hoitotarvikkeiden saaminen edellyttää aina tarpeen selvittämistä ja arviointia.

Hoitotarvikkeiden jakeluun kuuluvia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, urologiset-, dialyysi-, ravitsemus- ja imulaitteet sekä lääkeannostelu-, trakeostomia-, hapenannon ja hengityksen tarvikkeet. Keskivaikeaan tai vaikeaan virtsa- ja ulosteinkontinenssiin jaetaan inkontinenssisuojia eli vaippoja.

Tilaus tapahtuu sähköisellä lomakkeella. Toimitusvarmuuden vuoksi tee hoitotarviketilaus vähintään kuukautta ennen niiden tarvetta ja laske tilaukseen 3 kuukauden tarve. Tilatut hoitotarvikkeet (avanne, haavanhoito ym.) on noudettavissa 3-5 viikon sisällä tilauksesta oman terveysasemanne toimistosta.

Kuinka toimin?

Valitse terveyskeskus, josta haluat noutaa tilaamasi hoitotarvikkeet.

Palvelun työntekijät

Terveysasemien henkilökunta

Käyttöohje

  1. Kirjaudu palveluun

    Palvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistamista, jotta työntekijä voi varmistua henkilöllisyydestäsi. Tunnistautumistavan voit valita itse. Voit käyttää verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia.

  2. Täytä lomake

    Voit täyttää ja lähettää lomakkeen turvallisesti palvelun työntekijöille. Lomakkeet jäävät sinulle talteen OmaVirtuun. Pääset näkemään lomakkeet tunnistautumalla Omavirtuun. Painikkeen löydät verkkosivun oikeasta kulmasta.

  3. Saat ilmoituksen tekstiviestillä matkapuhelimeen, kun hoitotarvikkeet ovat noudettavissa

Tietoa palvelusta

Palvelun tuottaa Lapin hyvinvointialue
Maksuton

Sähköinen lomake säästää luontoa ja lompakkoa

Lähettämällä sähköisen lomakkeen säästät luontoa noin kolmen wc-paperirullan valmistuksen verran, ja säästät rahaa noin kaksi euroa verrattuna paperisen lomakkeen käyttöön.

Käyttämällä sähköistä lomaketta kerran kuukaudessa vuoden ajan, säästät noin 35 wc-paperirullan valmistuksen verran luontoa ja noin 25 euron verran rahaa.