Etusivu - ekollega
Tapahtumat
- 4.12.2024: Vammaispalveluiden valmennuksen aiheena erityinen osallisuuden tuki
- 4.12.2024: Yksilön ja yhteisön muutosjoustavuus -webinaari
- 10.12.2024: Nepsykahvila: Aistien viemää – aistiherkkyyksien huomioiminen kohtaamisessa
- 11.12.2024: Kehittäjäasiakasverkostot kokoontuvat
- 11.12.2024: Neurokirjo saamelaisuuden näkökulmasta -webinaari
- 11.12.2024: Tule sinäkin mukaan antamaan näkökulmia mielenterveys ja riippuvuus palveluiden kehittämiseen. Avoimet aamukahvit sote-ammattilaisille 11.12. klo 8.15
- 12.12.2024: Aamupaloja sosiaalityöstä: Arjen pärjäämisen tuki
- 12.12.2024: Neuropsykiatrisen palvelupolun kehittämisen 14. työpaja
- 12.12.2024: Sosiaalinen raportointi - koulutus Laphan sosiaalipalvelujen työntekijöille
- 13.12.2024: HYTETU-aamukahvit - Hytetu-yhteistyön arviointi
Uutiset
- 3.12.2024: Neuromoninaisen työyhteisötaulun käytettävyys työhyvinvoinnin edistämisessä
- 2.12.2024: Raportoi toimeentulon haasteista ja köyhyydestä Lapissa
- 26.11.2024: Suu kuntoon ennen inttiä!
- 22.11.2024: Aamupaloja sosiaalityöstä 21.11.2024 tallenne on katsottavissa
- 20.11.2024: Rovaniemellä pilotoidaan sote-palvelujen jalkautumista päiväkeskukselle
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen somekanavat ja hiilijalanjälkilaskuri (linkit aukeavat uuteen välilehteen):
Siirry Facebook-sivulle tästä linkistä
Siirry Youtube-kanavalle tästä linkistä
Siirry LinkedIn-profiiliin tästä linkistä
Siirry tästä hiilijalanjälkilaskuriin
Tietoisku huumausaineisiin ja niiden vaikutuksiin 13.12. klo 10. Ilmoittaudu 5.12. mennessä.
Päihteet ja rahapelaamisen kolmiosaisen webinaarisarjan viimeisellä kerralla perehdytään huumausaineisiin ja niiden vaikutuksiin. Muista ilmoittautua! Lue lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet täältä.
Koulutusta sosiaaliseen raportointiin
Sosiaalinen raportointi -koulutuksessa perehdytään sosiaaliseen raportointiin rakenteellisen sosiaalityön tiedontuotannon välineenä. Teams-koulutukset järjestetään Laphan sosiaalipalveluiden työntekijöille seuraavasti: 25.11., 29.11., 3.12. ja 12.12. Valitse itsellesi sopivin päivä! Tarkemmat koulutuskuvaukset ja teams-linkit löytyvät täältä: työntekijöiden koulutukset.
Mielenterveys- ja riippuvuuspalveluiden kehittämisen avoimet aamukahvit sote-ammattilaisille 11.12. klo 8.15.
Tule mukaan aamukahveille kuulemaan ajankohtaisia asioita VASA 2-hankkeen mielenterveys- ja riippuvuuspalveluiden kehittämisestä. Lisätietoa ja teams-linkki löytyy täältä.
Aamupaloja sosiaalityöstä: Arjen pärjäämisen tuki-webinaari 12.12. klo 8.15
Vuoden viimeisessä aamupaloja sosiaalityöstä webinaarin aiheena on arjen pärjäämisen tuki. Aihetta alustavat HOP-hankkeen asiantuntijat Jaana Paloviita ja Ulla Sotaniemi. Liity webinaariin täältä.
13.12 HYTETU-aamukahvit
Syyskauden viimeisten aamukahvien aiheena hytetu-yhteistyön arviointi. Lue lisää täältä.
Selvitys terveyssosiaalityöstä Lapin hyvinvointialueella
VASA 2-hankkeessa on toteutettu terveyssosiaalityötä koskeva selvitys. Selvityksessä on tarkasteltu muun muassa Lapin hyvinvointialueen terveyssosiaalityön hallinnollisen sijoittumisen mahdollisuuksia, viranomaistyön reunaehtoja, terveyssosiaalityön tehtävärakennetta ja osaamisvaatimuksia. Lue koko julkaisu täältä.
Rovaniemellä pilotoidaan sote-palvelujen jalkautumista päiväkeskukselle
Aikuissosiaalityön, terveysaseman, riippuvuuspalvelujen ja Lapin ensi- ja turvakodin ammattilaiset jalkautuvat eri tavoin päiväkeskukselle pilotin ajan. VASA 2-hankkeessa koordinoidaan, mallinnetaan ja arvioidaan pilotoinnin vaikuttavuutta. Lue pilotista lisää täältä.
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Olemme Pohjois-Suomen alueella toimiva sosiaalialan kehittämisorganisaatio. Teemme kehittämistä yhdessä kuntien, oppilaitosten, järjestöjen sekä palveluiden käyttäjien kanssa. Toimintamme pohjautuu sosiaalialan osaamiskeskuksia koskevaan lakiin ja asetukseen. Poske on aloittanut toimintansa 2001 ja vuosien varrella toiminnan painopisteiksi ovat muotoutuneet erityisesti sosiaalityön, sosiaalialan konsultaation ja teknologian kehittäminen sekä hyvinvointistrateginen työ ja arviointi. Lisäksi Posken valtakunnallinen eritystehtävä on saamenkielisten ja –kulttuuriin pohjautuvien palveluiden kehittäminen yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.
Posken hankkeet
HOP – hyvinvointia, osallisuutta ja pärjäämistä
Hankkeessa kehitetään, testataan ja pilotoidaan työmenetelmiä ja välineitä haastavassa tilanteessä elävien hyvinvoinnin, osallisuuden sekä taloudellisen tilanteen parantamiseksi. Hanke tuottaa tietoa ja lisää ymmärrystä taloudellisesta huono-osaisuudesta sekä tutkii ja kehittää yhteistyössä työmenetelmiä ja -välineitä. Lisäksi toteutetaan kehittäjäasiakasvalmennusta raha-asioiden haasteita kohdanneille henkilöille.
VASA2 – Vahva sote Lapin hyvinvointialueelle
Hankkeen tavoitteena on pitkävaikutteinen kehittäminen, jonka avulla vastataan koronapandemian aiheuttamiin haasteisiin. Kehitämme Lapin hyvinvointialueen sote-palvelujen saatavuutta ja hoitoon pääsyä. Hankkeen toimenpiteistä hyötyvät lappilaiset palveluiden käyttäjät.