Rovaniemen etätapaamiset

 

Rovaniemen sosiaalipalveluiden ja asiakkaiden väliset etätapaamiset on aina sovittu etukäteen ja työntekijä on välittänyt etukäteen asiakkaalle linkin, josta hän pääsee etätapaamiseen. Tapaaminen alkaa chat-keskustelulla ja yhdessä sovituna hetkenä vaihtuu videopuheluksi.

Etätapaamisessa tarvitset:

 • älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen
  • tietokoneen kanssa tarvitsee web-kameran ja kuulokemikrofonin
 • internet-yhteyden
 • internet-selaimen: Google Chrome, Mozilla Firefox tai Apple Safari

Ohjeet:

 1. Testaa laitteesi ja yhteytesi: Ennen etätapaamista testaa laitteesi toimivuus ja yhteensopivuus Ninchatin Videotestityökalulla. Se kertoo, onko laitteisto, selain ja verkkoyhteys kunnossa videopuheluita varten.
 2. Paina Aloita chat: Voit joutua odottamaan omaa vuoroa. Odota tällä verkkosivulla. Verkkosivulta poistuminen katkaisee yhteyden chat-palveluun.
 3. Kirjoita viestisi: Kun työntekijä ottaa sinut vastaan, kirjoita viestikenttään, ketä tulit tapaamaan. Voit tarvittessa kirjoittaa myös nimimerkin, josta olette yhdessä sopineet työntekijän kanssa. Älä kirjoita henkilötietoja. Jos työntekijä tarvitsee henkilötietoja, hän pyytää sinua tunnistautumaan.
 4. Aloita etätapaaminen: Kun aloitatte etätapaamisen, saat chat-keskusteluun pyynnön hyväksyä videopuhelun. Kun olet hyväksynyt sen, videopuhelu voi alkaa.
 5. Voit keskustella työntekijän kanssa ja tarvittaessa myös jakaa näytön hänelle.
 6.  Anna palautetta

 

Mitä tunnistautuminen tarkoittaa?

Jos asian käsittely vaatii tunnistautumisen, työntekijä pyytää tunnistautumaan Suomi.fi-palvelun kautta. Voit valintasi mukaan tunnistautua verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

 • Kun olet tunnistautunut, voit jatkaa keskustelua työntekijän kanssa.
 • Työntekijä näkee nimesi ja henkilöturvatunnuksesi.
 • Keskustelut tallentuvat kuudeksi (6) kuukaudeksi.
 • Jos haluat myöhemmin lukea kirjoitetut keskustelut, ne ovat tallentuneet automaattisesti OmaVirtuun. Keskustelut löytyvät kuuden (6) kuukauden ajan kohdasta Viestit