Ohjeet OmaVirtu

 

OmaVirtuun kautta voit lähettää ja vastaanottaa viestejä eri palveluista. Lähettämäsi viestit ja saamasi vastaukset tallentuvat OmaVirtuun, eikä kukaan muu pääse katsomaan niitä. Tiedot ovat siellä tallessa niin kauan kunnes sinä poistat ne tai ne poistuvat palvelun tietosuojaselosteessa kuvatun ajan jälkeen.

Aloita käyttö:

  1. Kirjaudu ja tunnistaudu valintasi mukaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla
  2. Valitse palvelu. Voit valitan asuinkuntasi sote-palvelun, keskussairaalan ja Kolpeneen, yksityisten yritysten tai yleisen neuvonnan palvelun
  3. Lähetä viesti tai täytä lomake
  4. Saat ilmoituksen vastauksesta valintasi mukaan sähköpostiisi tai puhelimeen tekstiviestinä
  5. Kirjaudu ja tunnistaudu uudestaan palveluun lukeaksesi viesti

 

Mistä kirjaudun sisään OmaVirtuun?

Pääset kirjautumaan verkkosivun oikeasta yläkulmassa Kirjaudu OmaVirtuun. Siitä aukeaa kirjautuneen käyttäjän etusivu. Kirjautumisnappi löytyy samasta paikasta jokaisella virtu-portaalin sivulla. Voit kirjautua sisään myös palvelun verkkosivulta, jolloin pääset suoraan valitsemaasi palveluun.

virtu-portaalin etusivu, jossa sormella osoitetaan Kirjaudu OmaVirtuun sijainti oikealla ylänurkassa

 

Miksi OmaVirtuun pitää kirjautua ja tunnistautua?

OmaVirtun käyttö edellyttää palveluun tunnistautumista. Tällä varmistetaan, että ulkopuoliset eivät saa käyttöönsä sinua koskevia tietoja. Voit tunnistautua valintasi mukaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

 

Mihin tunnistautumisen yhteydessä haettuja henkilötietoja käytetään?

Tunnistautumisen yhteydessä henkilötietosi haetaan Digi- ja väestöviraston väestötietojärjestelmästä väestörekisterikeskuksesta. Henkilötietoa ei käytetä kuin niissä palveluissa, joissa työntekijän pitää varmistua henkilöllisyydestäsi. Jos asian hoitaminen edellyttää henkilötietojen näyttämistä, näet omat henkilötietosi automaattisesti viestissä.

 

Mitä tarkoittaa rekisteröityminen?

Kun kirjaudut sisään ensimmäistä kertaa, sinua pyydetään rekisteröitymään ja ilmoittamaan sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi. Puhelinnumeroa voidaan käyttää palveluissa, joissa on esitäytettyjä lomakkeita, jotta sinun ei tarvitse täyttää samoja asioita uudestaan. Muuten sähköpostiosoitetta ja puhelinnumeroa käytetään vain maksuttomiin herättäisiin, joilla ilmoitetaan saapuneesta viestistä.

 

Kuinka muutan omien tietoja?

Rekisteröitymisen yhteydessä annettuja tietoja pääset muuttamaan Omat Tiedot sivulla, joka näkyy vain palveluun kirjautuneelle käyttäjälle. Tunnistautumisen yhteydessä väestötietojärjestelmästä haettuja tietoja voit muuttaa olemalla yhteydessä Digi- ja väestötietovirastoon.

 

Kuinka kirjaudun ulos OmaVirtusta?

Linkki ulos kirjautumiseen on OmaVirtun oikeassa yläkulmassa. Jos et käytä palvelua 30 minuuttiin, sinut kirjataan automaattisesti ulos. Omavirtu huomauttaa asiasta 30 minuuttia ennen uloskirjaamista.

 

Mistä saapuneet viestit löytyvät?

Uudet ja lukemattomat viestit löytyvät OmaVirtun etusivuilta. Kaikki lähetetyt ja saapuneet viestit löytyvät ylävalikosta oikealta.