Vaatii tunnistautumisen

Henkilökohtaisen avun tunti-ilmoitus

Henkilökohtaista apua myönnetään vammaispalvelulain nojalla sellaisille vaikeavammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat pitkäaikaisen tai etenevän vamman tai sairauden johdosta välttämättä ja toistuvasti toisen henkilön apua suoriutuakseen tavanomaisista elämäntoiminnoista. Henkilökohtainen apu on toisen henkilön antamaa apua kotona ja kodin ulkopuolella, työssä ja opiskelussa, harrastuksissa, yhteiskunnallisessa osallistumisessa ja sosiaalisessa vuorovaikutuksessa.

Rovaniemen kaupunki järjestää henkilökohtaista apua ensisijaisesti työnantajamallilla, jossa vaikeavammainen henkilö itse toimii työnantajana. Kunta korvaa vaikeavammaiselle henkilölle henkilökohtaisen avustajan palkkaamisesta aiheutuvat kustannukset, työnantajan maksettavaksi kuuluvat lakisääteiset maksut ja korvaukset sekä muut kohtuulliset avustajasta aiheutuvat välttämättömät kulut. Rovaniemen kaupungin vammaispalveluissa toimii henkilökohtaisen avun ohjaaja, joka ohjaa ja tukee henkilökohtaisen avustajan työnantajana toimimisessa. Rovaniemen kaupunki järjestää henkilökohtaista apua myös ostopalveluna, joka mahdollistaa henkilökohtaisen avun sellaisille vaikeavammaisille henkilöille, jotka eivät kykene toimimaan henkilökohtaisen avustajan työnantajana.

Kuinka toimin?

Kirjaudu palveluun

Henkilökohtainen apu vaikeavammaisille henkilöille

Muut asiointikanavat
Vammaissosiaalityön ohjaus ja neuvonta
+358 163226749

Vammaissosiaalityöntekijöiden puhelintunti
+358 163224018

Henkilökohtaisen avun ohjaajan yhteystiedot
+358 163224332

Rovaniemen pienteollisuustalo, Piekkari
Pohjolankatu 2, 96100 ROVANIEMI

Tietoa palvelusta

Palvelun tuottaa Rovaniemen kaupunki
Maksuton

Palvelun työntekijät

Maria Heikkinen
Kirsi Kaakkurivaara
Riitta Annikki Maunuvaara
Riitta Tuuliainen
asiakassihteeri

Käyttöohje

 1. Kirjaudu palveluun

  Palvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistaumista, jotta työntekijä voi varmistua henkilöllisyydestäsi. Tunnistautumistavan voit valita itse. Voit käyttää verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia.

 2. Valitse Tee tunti-ilmoitus ja täytä lomake

  Tunti-ilmoituksen teko vaatii, että työnantaja on täyttänyt omat tietonsa ja työntekijän tiedot palveluun. Nämä tiedot tarvitsee täyttää vain kerran.

  Voit myös tehdä lomakkeeseen välitallennuksen, eli täyttää ensin osan tiedoista, tallentaa ja jatkaa täyttämistä myöhemmin.

 3. Lopuksi napsauta Lähetä ilmoitus -painiketta

  Täytetty lomake menee kunnan vammaispalveluun.

 4. Kirjaudu ja katso lähettämäsi lomakkeet OmaVirtusta

  Lomakkeet jäävät sinulle talteen OmaVirtuun. Pääset näkemään lomakkeet tunnistautumalla Omavirtuun. Painikkeen löydät verkkosivun oikeasta kulmasta.