Anonyymi

Lastensuojeluilmoitus

Lastensuojeluilmoituksen voi tehdä kuka tahansa, jos havaitsee tai saa tietää sellaisia seikkoja, joiden vuoksi lapsen lastensuojelun tarve on henkilön oman arvion perusteella syytä selvittää. Jos on epävarma siitä, tulisiko tietyissä tilanteissa tehdä lastensuojeluilmoitus, voi kysyä neuvoa kunnan lastensuojeluviranomaiselta ilmaisematta lapsen henkilöllisyyttä. Sähköinen lastensuojeluilmoitus tehdään lapsen kotikuntaan. Kunnassa ilmoitus käsitellään virka-aikana 1–7 työpäivän kuluessa. Sähköisen lastensuojeluilmoituksen lisäksi lastensuojeluilmoituksen voit tehdä lapsen kotikuntaan puhelimitse, kirjallisesti lomakkeella tai käymällä virastossa.

Kiireellisissä ja välitöntä puuttumista vaativissa akuuteissa tilanteissa tulee olla aina yhteydessä kunnan sosiaalipäivystykseen tai hätänumeroon 112.

Kuinka toimin?

Avaa lomake

Palvelun työntekijät

Jenni Ahola
Sosiaaliohjaaja
Ninna Junnonaho
Sosiaalityöntekijä
Tanja Karhunen
sosiaalijohtaja
Laura Luukkonen
Elli Manninen
sosiaalityöntekijä

Käyttöohje

  1. Täytä lastensuojeluilmoitus

    Voit täyttää ja lähettää lastensuojeluilmoituksen ilman tunnistautumista tai kirjautumista.

    Jos ilmoittaja on joku muu kuin huolen kohde itse, ilmoittajan pitää kertoa omat yhteystietonsa. Tarvittaessa hyvinvointialueen työntekijä voi pyytää lisätietoja. Lisäksi ilmoituksen kohteella on oikeus pyytäessään saada tieto, kuka hänestä on ollut tehnyt ilmoituksen ellei erittäin tärkeä yleinen tai yksityinen etu muuta vaadi.

  2. Lopuksi napsauta Lähetä -painiketta

    Täytetty lomake menee hyvinvointialueen vastuualueen työntekijöille. He ottavat yhteyttä ja huolehtivat jatkosta.

Tietoa palvelusta

Palvelun tuottaa Lapin hyvinvointialue
Palvelulupaus viisi arkipäivää
Keskimääräinen vastausaika 0 vrk
Maksuton

Sähköinen lomake säästää luontoa ja lompakkoa

Lähettämällä sähköisen lomakkeen säästät luontoa noin kolmen wc-paperirullan valmistuksen verran, ja säästät rahaa noin kaksi euroa verrattuna paperisen lomakkeen käyttöön.

Käyttämällä sähköistä lomaketta kerran kuukaudessa vuoden ajan, säästät noin 35 wc-paperirullan valmistuksen verran luontoa ja noin 25 euron verran rahaa.

Tietosuojaseloste

Lapin hyvinvointialueen tietosuojaseloste (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)