Erityisryhmien asumispalvelujen etätapaaminen

Erityisryhmien asumispalvelujen kautta järjestetään mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalveluita, sekä kehitysvammaisten ja vammaisten asumispalveluita.

Asumispalvelut ovat tarkoitettu asiakkaille, jotka tarvitsevat monen tasoista tukea arjen toiminnoissaan mielenterveydellisistä ja/tai päihteiden käyttöön liittyvistä syistä tai kehitysvammaisille, vammaisille tai vaikeavammaisille henkilöille, jotka toimintakykynsä vuoksi tarvitsevat tukea, hoivaa tai huolenpitoa. Asumispalveluiden tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Voit olla yhteydessä erityisryhmien asumispalveluiden sosiaalityöntekijään palvelutarpeesi arvioimiseksi tai jo palveluita saavana henkilönä kun tarvitset sosiaalityöntekiän tai asumisen ohjaajan tukea asumisen palveluissa.

Erityisryhmien asumispalveluiden sosiaalityöntekijän tai asumisen ohjaajan voi tavata myös etänä, vaikka kotoaan.

Etätapaamiseen on sovittu aina etukäteen aika. Tapaaminen alkaa chat-keskustelulla ja yhdessä sovituna hetkenä vaihtuu videopuheluksi.

Palvelun työntekijät

Markku Ahola
Anita Andersson
Jaana Arstio
Sari Karjalainen
Reetta-Maija Matinlompolo
Ulla Narumo
Pirkko Ollila
sosiaaliohjaaja
Johanna Palosaari
Sanna-Mari Tervo
Seita Torikka
Etuuskäsittelijä
Piia Vartio
Ida-Kaisa Vitikka

Käyttöohje

 1. Testaa laitteesi ja yhteytesi

  Ennen etätapaamista testaa laitteesi toimivuus ja yhteensopivuus Ninchatin Videotestityökalulla,. Se kertoo, onko laitteisto, selain ja verkkoyhteys kuunnossa videopuheluita varten. Avaa Videotestityökalu

 2. Paina Aloita chat

  Voit joutua odottamaan omaa vuoroa. Odota tällä verkkosivulla. Verkkosivulta poistuminen katkaisee yhteyden chat-palveluun.

 3. Kirjoita viestisi

  Kun työntekijä ottaa sinut vastaan, kirjoita viestikenttään, ketä tulit tapaamaan. Voit tarvittessa kirjoittaa myös nimimerkin, josta olette yhdessä sopineet työntekijän kanssa. Älä kirjoita henkilötietoja. Jos työntekijä tarvitsee henkilötietoja, hän pyytää sinua tunnistautumaa

 4. Aloita etätapaaminen

  Kun aloitatte etätapaamisen, saat chatkeskusteluun pyynnön hyväksyä videopuhelun. Kun olet hyväksynyt sen, videopuhelu voi alkaa. Voit keskustella työntekijän kanssa ja tarvittaessa myös jakaa näytön hänelle.

 5. Anna palautetta

  Lopuksi voit antaa palautetta palvelusta.

Tietoa palvelusta

Palvelun tuottaa Rovaniemen kaupunki
Maksuton