Vaatii tunnistautumisen

Perheneuvolan kertakeskustelu etänä

Perheneuvolan kertakeskustelu on tarkoitettu sinulle halutessasi keskustella lapsesi tai perheesi tilanteesta. Kertakeskustelu on keskiviikkoisin kello 14–16. Perheneuvolaan tullaan, kun vanhemmilla herää huoli lapsen hyvinvoinnista, haluat jutella parisuhteesi kipukohdista, uusperheen toimivuus tuo haasteita tai pohdit eroon liittyviä asioita. Kertakeskustelun aikana voit pohtia perheesi asioita ja tuen tarvetta työntekijän kanssa yhden vastaanoton ajan. Mikäli tarvitset enemmän asiaasi perehtymistä, ohjaamme sinut perheneuvola muihin palveluihin.

Perheneuvolassa toiminta keskittyy keskusteluun. Haluamme kuunnella sinua ja keskittyä tilanteeseesi rauhassa, joten yksi kertakeskustelu kestää yleensä tunnista puoleentoista tuntiin. Pystymme ottamaan vastaan keskiviikkoiltapäiväisin noin 1–2 perhettä/henkilöä. Jos palvelu on tältä päivältä suljettu, asiakastapahtuma on meneillään ja päivän vastaanottoajat käytetty.

Mikäli haluat, voit täyttää sähköisen yhteydenottolomakkeen perheneuvolaan, jolloin olemme sinuun yhteydessä ajanvarausasiassa tämän palvelun kautta.

 

Käyttöohje

 1. Testaa laitteesi ja yhteytesi

  Ennen etätapaamista testaa laitteesi toimivuus ja yhteensopivuus Ninchatin Videotestityökalulla,. Se kertoo, onko laitteisto, selain ja verkkoyhteys kuunnossa videopuheluita varten. Avaa Videotestityökalu (avautuu uudelle verkkosivulle)

  Suositellut selaimet ovat Chrome ja Mozilla Firefox. Safari -selaimen kanssa voi olla ongelmia.
 2. Paina Videovastaanotto -nappia

  Odota, että työntekijä aloittaa etätapaamisen. Jos palvelu on tältä päivältä suljettu, asiakastapahtuma on meneillään ja päivän vastaanottoajat käytetty. Etätapaaminen alkaa kirjoitettuna chat-keskusteluna.

 3. Tunnistautuminen Suomi.fi -palvelun kautta

  Seuraa työntekijän ohjeita ja tunnistaudu Suomi.fi -palvelun kautta verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tunnistautumisen jälkeen sinut ohjataan OmaVirtuun. Kun kirjaudut sisään ensimmäistä kertaa, sinua pyydetään rekisteröitymään ja ilmoittamaan sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi.

 4. Aloita etätapaaminen

  Kun aloitatte etätapaamisen, saat chatkeskusteluun pyynnön hyväksyä videopuhelun. Kun olet hyväksynyt sen, videopuhelu voi alkaa. Voit keskustella työntekijän kanssa ja tarvittaessa myös jakaa näytön hänelle.

 5. Anna palautetta

  Lopuksi voit antaa palautetta palvelusta.

Tietoa palvelusta

Palvelun tuottaa Rovaniemen kaupunki
Maksuton

Tunnistautuminen

Perheneuvolan kertakeskustelussa pitää tunnistautua, koska tapaaminen kirjataan asiakastietojärjestelmään ja työntekijöiden varmistua henkilöllisyydestäsi.

 • Kun olet tunnistautunut, työntekijä näkee nimesi ja henkilöturvatunnuksesi.
 • Tapaaminen kirjataan asiakastietojärjestelmään.
 • Jos haluat myöhemmin lukea chat-keskustelut, ne ovat tallentuneet automaattisesti OmaVirtuun. Keskustelut löytyvät kohdasta Viestit.

Palvelun työntekijät

Suvi Hietanen
Marika Karhumaa
Tanja Kumpula
Psykologi
Tuula Lampela
perhetyöntekijä/kehittäjätyöntekijä
Sanna Lehtoniemi
Erityissosiaalityöntekijä
Kyrill Lempinen
Sosiaalityöntekijä
Elina Leukumaa
Marja Nuortimo
johtava psykologi
Mikko Närhi
Kehittäjä-sosiaalityöntekijä
Milla Närhi
Inka Ruokokoski
psykologi
Tarja Rönkkö
Erityissosiaalityöntekijä
Pia Saunavaara
Anne Seppänen
Erityissosiaalityöntekijä
Maarit Vaija